Historie van het Restaurant

Het Restaurantje aan de Rijn

Het Restaurantje aan de Rijn kent een rijke geschiedenis. Hier kunt u meer te weten komen over onze historie en het pand waarin dit zich bevindt. In dit pand zit namelijk al meer dan 120 jaar een horeca-gelegenheid!

Het begon allemaal rond 1890, toen de sluis is verbouwd. Hierna is hotel van Haaften opgericht door Nicolaas Oudejans en zijn vrouw Catharina van Ederen Oudejans. Dit hotel was het begin van een lange horeca traditie.

Hotel van Haaften kende een grote zaal waar familiediners gehouden werden. Ook had het hotel een kolfbaan, waar het kolfspel gespeeld werd. Hierbij was het de bedoeling om een bal met een kliek (slaghout) tegen een paal te slaan. Op die manier werden er punten gescoord.

Rond 1960 werd de zaal voor het restaurant geopend. De ingang was toendertijd nog om de hoek, maar het leek al veel op het Restaurantje aan de Rijn zoals we dat vandaag de dag kennen. In de jaren '80 kwamen er veel toeristen met bootjes in de sluis en was het op zomerdagen altijd druk en gezellig. Net als tegenwoordig.